socialisingSzocializálódás

Oroszlánkötődés

Magányos természete ellenére az Ön cicájának is erős szociális igényei vannak és többféle technikát használ, hogy más macskákkal és Önnel kommunikáljon. Egy példa erre a dörgölőzés. Ahogy nagymacska rokonaik, ők is a dörgölőzéssel hagyják szagukat a lakás és a kert különböző pontjain.

Nagy ötletek kiscicáknak

A játékok fontos részét képezik fejlődésüknek.

1Egy barátságos érintés

A fésülés, simogatás jó módja annak, hogy kiépítsük a kötődést kedvencükkel. A természetben a nagymacskák nyalogatják egymást, hogy így ápolják a kapcsolatot egymással.

Egy barátságos érintés

2Egy segítő kéz

Megfigyelte már, hogy mikor kezét cicája feje elé teszi, ő azonnal odadörgölőzik? A cicák szeretnek puha felületekhez dörgölőzni, úgyhogy ez a legjobb módja a megfelelő érzelmi kötelék kiépítésének cicájával.

Egy segítő kéz

3Karmolás és szimatolás

A cicáknak feromon mirigyek vannak a mancsaikban, ezért karmolják össze néha a székek és asztalok lábait. Ahogy ezt teszik, otthagyják illatukat, hogy megjelöljék területüket. Ezért jó ötlet egy karomfa vásárlása, amit kis kedvencünk is örömmel fog használni és a mi bútoraink is épségben maradnak.

Karmolás és szimatolás

4A gyapjú sosem megy ki a divatból

A cicák imádják a puha felületek érzését és gyakran odabújnak és azonnal dagasztani kezdenek. A dagasztás a cicák természetes viselkedése: segít ellazulniuk.

A gyapjú sosem megy ki a divatból