feedingTáplálkozás

Úgy ebédel, mint egy oroszlán

Mint a nagymacskák a természetben, az Ön cicája is húsevő: olyan eledelre vágyik, ami számára minden szükséges tápanyagot tartalmaz. A legtöbb ilyen összetevő csak húsalapú eledelben található meg, ezért nem lehet egy macska vegetáriánus. Az alutasakos és konzerv eledelek magas nedvességtartalommal rendelkeznek, de mindig biztosítson friss ivóvizet kis kedvencének.

Nagy ötletek kiscicáknak

Ha az etetést játékkal kombináljuk, segítünk, hogy cicánk természetes ösztöneit kiélhesse és az etetési idő igazi játékká válhat mindkettőjük számára.

1Dugja el a jutalmat

Az olyan tárgyak, mint a WC guriga, joghurtos poharak és papír dobozok szemétnek tűnhetnek számunkra. Ugyanakkor elmosva, jutalomfalatot elrejtve bennük, természetes játékává válhatnak kis kedvencének.

Dugja el a jutalmat

2Horgászat

Töltsön meg egy papírdobozt összegyűrt papírokkal és rejsen el benne pár jutalomfalatot. Vagy töltsön meg egy tálat vízzel és tegyen bele ping-pong labdákat, hogy cicája horgászhasson.

Fish For Food

3Tegye a tálat magasabbra

A természetben több nagymacska a fán fogyasztja el zsákmányát, hogy ne legyenek kiszolgáltatottak evés közben. Hasonló környezetet teremthet, ha egy csendes sarkot választ etetésre, lehetőleg ne a földön.

Tegye a tálat magasabbra

4Szobahőmérsékleten

A hideg macskaeledellel elrontjuk cicánk étkezését, mert nem érzi hidegen az ízeket. Mindig próbálja szobahőmérsékelten tálalni kis kedvence eledelét, ahogy azt a természetben is találná.

Szobahőmérsékleten

5Tisztelje cicája bajuszát

A cicák bajusza hosszú és érzékeny, ezért fontos, hogy mikor eledelt vagy vizet tesz le cicája elé, olyan tálat válasszon, ami széles és nem túl mély, hogy kényelmessen tudjon inni és enni.

Tisztelje cicája bajuszát