huntingVadászat

Úgy vadászik, mint egy tigris

Cicáját gyorsasága, látása és támadási képessége miatt a természet legnagyobb vadászai közé sorolják, mint nagymacska rokonait is. Igazából rengeteg nagymacskákra jellemző tulajdonságot láthat cicája viselkedésében nap mint nap, főleg mikor egy-egy játékkal úgy játszik,mintha az zsákmány lenne.

Nagy ötletek kiscicáknak

A játék nem csak azért fontos, hogy cicája kiélhesse természetes ösztöneit, hanem hogy szőrös kis barátja fitt maradjon. Itt van néhány ötlet, hogyan tudja a játékidőt tökéletessé tenni számára.

1Támadó terület

Vadászat közben a cicák szeretnek láthatatlanok maradni addig, amíg nem támadnak. Ha kis kedvencének egy játékkal kedveskedik, tegye olyan helyen, ahol székek, egyéb bútordarabok vannak, melyeket cicája búvóhelyként használhat és mögülük támadhat.

Támadó terület

2Játékötletek

A legjobb játékok vadászatra azok, melyek tekergőzve mozognak és könnyen elkészíthetőek. Ha madzagot köt egy régi játékra, biztos, hogy ez lesz cicája számára a legjobb játék!

Toy Ideas

3Készítsen macska erődöt

A cicák imádják a papírdobozokat. Akkor miért ne kombináljunk több dobozt, hogy így készítsünk egy izgalmas erődöt kis kedvencünknek? Minden doboz eltérő anyagból készülhet, játékkal, jutalmakkal a belsejükben, hogy ez legyen cicája kedvenc játszóhelye.

Create a 'feline fort'

4Ne használja a kezeit

Használjon játékot, hogy megelőzze, hogy cicája a kezébe karmoljon. Rejtse el kezét egy papír zacskóba és csörögjön vele, így kiélvezheti a játékot cicájával, ráadásul így elkerülheti, hogy kezét zsákmánynak nézze.

Don't use your hands

5Jutalmazás elve

A természetben a cicák vadászösztöne gyakran jutalmazásban részesül. A Whiskas® Temptations a tökéletes jutalom a sikeres vadászat után! Ne felejtse el azonban őket mindig bekalkulálni cicája napi kalóriabevitelébe és ne jutalmazzon minden játékot jutalomfalatokkal.

Reward principle

6Lassan

A macskák szeretnek lassan és figyelmesen vadászni, kivárni a legjobb pillanatot a támadásra. Húzzon lassan egy játékot végig a padlón cicája előtt, néha megállva, hogy elcsábítsa kis kedvencét. Ne felejtse: az apró mozgásokat szeretik.

Slowly does it

7Játsszon keményen

A természetben a vadászat nem könnyű feladat. Ezért amikor játszanak, tegye nehézzé cicája számára, hogy elkapja a játékot. Bátorítsa, hogy értékelje, ha sikerült elkapnia a zsákmányt. Így működik ez a természetben is.

Play hard to get

8Jutalmazza a játékot

Mindig fejezze be a játékidőt valami kézzelfoghatóval, amit cicája rághat és karmolhat, mint például egy műegér. Nincs nagyobb élvezet, mint élvezni a zsákmányt a játék végén.

Reward play