Összetevők

 • B-vitaminok
  A test sokféle folyamatához szükségesek, így például az energiatermelés, az aminosav-anyagcsere vagy a DNA szintézis.
 • Biotin
  Alapvető tápanyag, nélkülözhetetlen az egészséges hajnövekedéshez és a proteinek felhasználásához. Más tápanyagokkal együtt a Biotin hozzájárul a bőr és a szőrzet egészségéhez.
 • Kalcium
  A Kalcium alapvető ásványi anyag, mely a testben nagy mennyiségben fordul elő, a fogazat és a csontok jelentős részét képezi. A fiatal macskák egészséges növekedéséhez szükséges a kalcium megfelelő mennyiségű jelenléte az étrendben, mivel fontos szerepet játszik a véralvadásban, valamint az idegrendszer és az izmok kiépülésében.
 • Vas
  A vas az enzimek és a hemoglobin kulcsfontosságú alkotórésze, mely az oxigénszállításért felelős fehérje. A vashiány vezethet anémiához, a növekedés lassulásához, esetenként stresszhez és betegséghez.
 • Foszfor
  A foszfor esszenciális ásványi anyag, sok fontos testfolyamatban játszik jelentős szerepet, valamint a csontozat és a fogazat alapvető alkotórésze. Hogy a fiatal macskák egészségesen növekedhessenek, megfelelő mennyiségű foszforra van szükségük.
 • Fehérjék
  Fontos szerepet játszanak a szövetek felépítésében és struktúrájában, valamint a sejttermelésben. Minőségi fehérjék teszik lehetővé a egészséges növekedés és izomfejlődéshez nélkülözhetetlen aminosavak termelését.
 • Taurin
  A taurin a macskák számára létfontosságú aminosav, mely a szem és a szívizom működését támogatja. A taurin hiánya vezethet a szívizom elgyengüléséhez, és ennek következményeként a szív müködésének leállásához.
 • A-vitamin
  Az A-vitamin, más néven retinol, a látáshoz szükséges proteinek alkotórésze a szemben. Az A-vitamin ezenfelül szükséges a csontok egészséges növekedéséhez és a tartósan egészséges bőrhöz.
 • E-vitamin
  Az E-vitamin hatásos antioxidáns, mely védi a sejteket. Fontos szerepet játszik az egészséges csontozat kialakulásában, a termékenységben és a vér, izomzat és idegrendszer fejlődésében.
 • Cink
  A cink ugyan csak kis mennyiségben fordul elő a macska testében, de nélkülözhetetlen. Az ütőképes immunrendszer elengedhetetlen elősegítője. Szintén segíti az egészséges bőr, szőrzet és szemek fejlődését. Szerepet játszik továbbá a terhelhetőségben és az anyagcserében.

Waltham

A Waltham® és a Whiskas®
A Whiskas® a Waltham® Központtal, a háziállattartás és élelmezés terén az egész világon elismert kutatóintézettel történő szoros együttműködés eredményeképpen jött létre. A Walthamnal® számos állatorvos, tudós és élelmezési tanácsadó kutatja a macskák és kutyák tápanyagszükségletét és viselkedését.

  A Whiskas® kiváló minőségű, válogatott és ízletes összetevőkből készül, tartalmaz minden jót, amire a macskáknak szükségük van.
Waltham® - Az egész villágon elismert a háziállattartás és élelmezés terén
A Waltham® Központ immáron 60 éve az állateledel kutatási szakterület egyik legjelentősebb szereplője. A központ leginkább abban tér el a többitől, hogy a házi kedvenceket a számukra lehető legtermészetesebb közegben gondozzák, így megfigyelésük még pontosabb, még reálisabb adatokat eredményez. 

A kutatócsoport eddig közel 1500 publikációt adott ki tevekénységéről, illetve kutatások eredményeit a különböző tudományos és állatgondozási szervezetek felé is kommunikálja. A Waltham® törekszik arra, hogy a lehető legkevesebb közvetlen vizsgálatnak tegyék ki az állatokat, ezt az állatokat nélkülöző, illetve a kevesebb, vagy kisebb állatokat igénylő kutatásokkal érik el.